Szeretem a krémleveseket, mert sokszor elég hozzá egy-két zöldség egy leveskocka és egy botmixer. Könnyű, finom és gyorsan el is készíthető. Időtől és éhségtől függetlenül lehet egy kellemes vacsora a családnak, vagy egy könnyed előétel, éhségcsináló valami nehezebb húsétel előtt. De egy diétába is jó beilleszthető, hiszen tiszta zöldség és fehérje, attól függően, hogy milyen kiegészítőket választunk hozzá.
Eredetileg zelleres sajtkrémlevesnek indult a recept alapján, de végül nem került bele annyi sajt és reszelt sajt helyett ráadásul sajtkrémet nyomtam bele.
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma, 4 ek olaj, 1 nagy zellergumó, só, bors, fél citrom leve, eredetileg 30 dkg füstölt sajt, és szárított sonka a chipshez
Míg a hagymát megpucoltam és felaprítottam, addig az olajat felhevítettem egy lábasban. Apró kockára vágtam a hagymát és üvegesre pároltam. Ezek után hozzáadtam a felkockázott zellert és annyi vízzel öntöttem fel, hogy ellepje. Puhára pároltam, leturmixoltam, sóztam, borsoztam, belefacsartam a citrom levét és hozzá adtam egy fél tubus krémsajtot. Sűrűség szerint lehet, hogy még vízzel higítani kell a levest. Zellerzölddel ízesítettem még, plusz a felaprított pirított sonkachipssel díszítettem a tetejét.