Sokszor nézegetek receptes magazinokat, szembe jönnek posztok a neten. Vannak olyanok, amik vagy a kép vagy csak a hangulat miatt, de kedvet csinálnak az elkészítésükhöz. Pontosabban a kipróbáláshoz, mert van ami sikerül és finom is és van persze olyan is, ami egyáltalán nem olyan lesz, mint amilyennek elképzeltem - sem ízre, sem kinézetre. Sokszor azért a kinézete tökre rendben van, de az íze.... na az egyáltalán nem olyan, ami miatt még egyszer elkészíteném.
Pénteken az ízesélet posztolt egy francia citromtorta receptet a facebookon. Szeretem az ilyen fajta recepteket, kicsit olyan klasszik.
Egyszerű a töltelék és egyszerű a tészta is. Van amikor szívesen elpepecselek egy komolyabb tortával is, de ha csak maximum egy órácskát szentelnék a sütésnek, akkor ezek az egyszerűbb receptek tökéletes kedvcsinálók.
A legalapvetőbb hozzávalókból készül: vaj, liszt, cukor, tojás, citrom. A töltelékkel kellett a legtöbbet foglalkozni, de megérte. Brutálisan citromos lett, szóval aki szereti a savanyú sütiket, annak tutti ízleni fog. Nyáron a melegben nagyon üdítő lehet, talán túl savanyú is, de ízlések és pofonok, ahogy az elcsépelt közmondás tartja ;-) de valóban így van. A citromlé mennyiségével lehet játszadozni egy jó kis egyensúly kialakításához!