bébi, fotó, főzöcske

Delicio

Delicio

BoldogNévnapot Ms Mini!

2015. március 28. - Delicio

Ms Mini mindig szeretne valami meglepit, szinte minden nap ha hazamegy az oviból azt kérdezi:
"Hoztál meglepit? Van meglepi? "
Természetesen nincsen minden nap ajándék, így ha valami jelentősebb nap jön a naptárban annak nagyon örülünk, Manóvári meg kifejezetten, mert akkor arra lehet kérni valamit. A névnapjára egy Playmobil istállót kért, amiben biztos volt, hogy meg is kapja, mivel az ő elmondása szerint Apuka megígérte neki :-) . Na ha már valaki megígér valamit ugyebár ajándék fronton, akkor azt meg is kell vásárolni. 
Ezen kívül a kedvenc tortáját - csokitortát - kért még, amit előre elkészítettünk együtt. 
Ki is néztem egy receptet, amit egy blogon láttam és egész jónak is tűnt. Valami piskótaszerű volt a tésztája, annyi könnyítéssel, hogy nem kell szétválasztani a tojásokat. Ms Mini szépen feltörte az 5 tojást és a cukorral szépen fehérre keverte. Mindezt teljesen egyedül, az én dolgom annyi volt, hogy a keverőtálat tartsam, nehogy felboruljon. Ez adta a  biztonságérzetet Ms Mininek. Ezek után összekeverte a lisztet a kakaóporral, hozzáadtuk a tojásos keverékhez, majd beleöntöttük a sütőformába és beraktuk a sütőbe sülni.
Ezalatt elkészítettük a krémet, miközben persze már nagyon izgatottan vártuk, hogy megsüljön a tészta. Ami meg is sült, csakhogy olyan lett, mint egy gumilap. 3 részre kellett volna vágni, de ez még csak meg sem emelkedett annyira sem, hogy kettőbe vághattuk volna. 
Így míg Manóka vagdosta a kész, de hasznavehetetlen piskótalapot, addig gyorsan kikevertem egy másik recept alapján egy másikat. Azzal már nem volt gond szerencsére, megtöltöttük a krémmel és másnap reggel feldíszítette Ms Mini. A lómarcipán elengedhetetlen egy torta tetejéről, így mindjárt 3-at is gyúrtunk, hiszen kell egy apuka, anyuka és egy kiscsikó! :-)

bn.jpg
bn2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://delicio.blog.hu/api/trackback/id/tr517311860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása