Tökszezon
A nyár megérkeztével ( noha az időjárás ezt még nem bizonyította) különböző szezonális zöldésegek és gyümölcsök is végre megjelentek a piacokon. Többek között az eper, a cseresznye, a borsó és persze a tök is.
A mamám tegnap nem bírt ellenállni a friss töknek, így ebédre nem is készíthetett mást, mint tökfőzeléket illatos, zöld vaskos kaporral. Annyira elbódított a tök és kapor ízének és illatának a remek keveréke, hogy ma én is azt készítettem, de csak hagymásan némi fűszerpaprikával, csak úgy könnyedén. Az egyéniségéből azonban így sem vesztett egy falatkát sem. Addig-addig szagolgattam a frissen vágott kaprot, míg meg nem éreztem a számban a kapros-túros lepény édeskés ízét.
Hmmm. Mi mindenre nem jó ez a kapor.
Szóval a hétvégén kapros-túrós lepény lesz, ez már eldőlt.
Képek holnap.