bébi, fotó, főzöcske

Delicio

Delicio

Babyfood

2011. április 02. - Delicio

Amióta J egyre változatosabban ehet, igyekszem úgy főzni és sütni, hogy bababarát legyen. 
Ez az én értelmezésen szerint a következőket takarja:

  1. nincs benne margarin/vaj - helyette olajjal készíthető
  2. tehéntejmentes
  3. cukormentes
  4. zabliszt/tönkölyliszt/hajdinaliszt felhasználásával készült
  5. tejtermékek használata minimálisra csökkentett, azok közül a zsírszegény verziókkal vagy növényi eredetűvel lettek helyettesítve az olyan összetevők, mint pl. a tejföl, tejszín, sajt
  6. kakaó helyett karobpor

Ez persze nem jelenti azt, hogy még sosem evett fehér kenyeret, nem jelenti azt, hogy elborult aggyal fanatikusan követek valamit, de igyekszem 80%-ban ragaszkodni a leírtakhoz.

A cukor kérdésben azonban hajthatatlan vagyok. Igaz még csak / már 15 hónapos, de láttam már ennyi idősen cukros dolgokat evő gyermekeket.

De annyi minden más van, mint a cukor. Annyira nincs rá szüksége...

Mivel azonban előbb-utóbb megismeri majd a sütemény/édesség fogalmat, amíg ennek eljön az ideje, addig kikísérletezem a természetesen édes sütik elkészítési módját. 

Hétvégére szoktam készíteni valamilyen kekszet, vagy golyót, amit szívesen elmajszol. 

A golyókat többnyire aszalt gyümölcsből készítem ( kizárólag cukormentesen aszaltakból), ami a tömörségéből adódóan bármilyen édesszájú édességvágyát kielégítheti.

Ezeket lehet magokkal vagy friss gyümölccsel is gazdagítani.

Emellett kicsit sütisebb jellege lehet a muffinnak, amit elképesztően változatosan el lehet készíteni és nagyon nem sínyli meg, ha nem a megszokott alapanyagokból készül. J-nek készült egy juhtúrós-kapros muffin , ami nekem is nagyon ízlett.

Recept hamarosan.

A bejegyzés trackback címe:

https://delicio.blog.hu/api/trackback/id/tr852794864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása